Catering tijdens de coronacrisis: week 8 tot week 15

door 22 jul 2020

KOERS

Catering tijdens de coronacrisis is mijn blog over de wereld van de cateringondernemer. Zoals uit de titel spreekt is gaat deze blog over een lange periode. Een periode zonder blogs maar ‘verrassend genoeg’ veel werk. Ineens werd het zomer en begon de telefoon weer te rinkelen. Allemaal mensen en bedrijven die wilden zoeken naar de mogelijkheden van een feest binnen de geldende marges en maatregelen rondom het coronavirus. Ik heb snel geschakeld en mijn plan klaar gemaakt. Resultaat: veel feestjes. Kleine feestjes, lunches, borrels maar vooral BBQ’s. Op mijn nieuwe foodbike. Die was net klaar en toen mocht hij in gebruik! Inmiddels is de ‘rush’ voorbij en is er tijd om de foodbike aan te passen, perfectioneren. Dit is echt weer even leuk werken.

AFHANKELIJKHEID V.S. VRIJHEID

Catering tijdens de coronacrisis is mogelijk. Zo lang de regels het toelaten kan ik samen met de klant een plan maken om het feest ‘coronaproof’ te maken. Dit is een enorme kans voor mij als ondernemer in de cateringsector om te proberen het beste te maken van dit bizarre jaar. Hoewel het er nu goed uit ziet is mij dit jaar wel duidelijk geworden dat de koers van het bedrijf oneerlijk afhankelijk is van de ontwikkelingen van het virus. Dit is één op één afhankelijk van hoe wij als mensen ons committeren aan onder andere de 1,5 meter afspraken. Wij moeten onze handen blijven wassen en grote groepen mensen blijven ontwijken. Als wij met z’n allen dat niet goed kunnen volhouden zie ik de volgende periode van strenge maatregelen helaas wel snel naderbij komen.

Hier botst mijn persoonlijke ideaal van vrijheid met afhankelijkheid. Deze twee begrippen staan in een ongelijk evenwicht. Vrijheid is mijn drijfveer om te ondernemen en te proberen met mijn bedrijf een stabiel bestaansrecht op te bouwen. Door de afhankelijkheid van processen in de samenleving (en de onmacht deze te beïnvloeden) komt de vrijheid in gevaar. Wat ik hiermee wil zeggen is dat er nog altijd een kans bestaat dat mijn bedrijf zo ernstig te leiden krijgt onder de effecten van de coronacrisis dat stoppen nog steeds een optie is. Zonde. Dat is niet de bedoeling. Ik hoop dat wij het virus onder controle houden.

MOOI WEER

Mooi weer is mijn metafoor voor de afgelopen 6 weken. De cadeauboxen bereikten een hoogtepunt met een tweetal grote bestellingen. Door het hele land hebben wij cadeauboxen mogen bezorgen. Daardoor is de keuken in bedrijf gebleven en ontstond wat zeer welkome financiële ademruimte.

Mooi weer zorgt voor een toenemende vraag vanuit particulieren. Hoewel alle bruiloften dit jaar zijn gecancelled neemt de vraag naar kleine (veilige) tuinfeesten toe. Ik hou van tuinfeesten. Het is en blijft toch het allermooiste om feesten bij de mensen thuis tot perfecte dag te maken. Ik ben blij met deze ontwikkeling, ik ben blij met mooi weer.

FOODBIKES

In mijn vorige blog over catering tijdens de coronacrisis ging het over foodbikes. De barfiets en de bbqfiets zijn nu klaar. Er staan er nog meer op de planning. Onder andere nog een bbqfiets en een biertapfiets. Volgend jaar staat er een klein arsenaal aan foodbikes klaar om ook weer grotere feesten te kunnen verzorgen. Het is zeer sfeervol. Bij een klein tuinfeest is een bbqfiets al een show op zich. Op een bruiloft kunnen wij er volgend jaar een heel foodfestival mee organiseren. Door met die bakfietsen dus. Dat brengt mij meteen bij een vraag aan jou als lezer. Heb je in de schuur nog een oude bakfiets staan. Bijvoorbeeld eentje waar de kinderen niet meer inpassen en die te veel onderhoud nodig heeft om nog op te knappen? Mijn bedrijf is een prima bestemming voor de oude bakfiets. Samen met mijn vrienden bouwen we ‘m om tot foodbike en stimuleer jij een superkoole catering startup! Weer bedankt voor het lezen. En het geduld, er zat iets te veel tijd tussen, maar soms mag er ook gewerkt worden!

Ook interessant

Krop en Kool in 2023

Krop en Kool in 2023

2023: Krop en Kool’s missie Onze missie wordt ieder jaar belangrijker. Kort gezegd leg ik het altijd uit als #leavenofoodprint. Daar zit veel denkwerk en overtuiging achter maar...

Lees meer
Het wordt lente!

Het wordt lente!

Catering in de lente. ik heb er zin in, ik kan eigenlijk niet wachten. De eerste maanden zijn voorbij gevlogen en de eerste feesten en zakelijke evenementen zijn al achter de...

Lees meer
Proost. Op een heerlijk 2022!

Proost. Op een heerlijk 2022!

Duurzame catering in 2022 Krop en Kool is op 1 januari vier jaar geworden. Memorabel en feestelijk maar ook heel anders dan ik mij in 2019 had voorgesteld. En zonder negatieve...

Lees meer

Vegetarisch

Lokale ingrediënten

Vaak puur plantaardig

Volwaardig, gezond en lekker eten

Natuurlijk

Seizoensgebonden menukaart

Biologische producten

Klimaatneutraal bedrijf

Gastvrij

Gepassioneerde mensen

Gelukkige gasten

Trots

Mooie presentatie

Professionele mensen en methoden

Eigen stijl

Berzorging en catering van Krop en Kool

Vaker updates en tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste acties en nieuwtjes direct te ontvangen.

Je hebt je geabonneerd, welkom bij de club!