Duurzame catering in 2022
Krop en Kool is op 1 januari vier jaar geworden. Memorabel en feestelijk maar ook heel anders dan ik mij in 2019 had voorgesteld. En zonder negatieve bijsmaak blik ik terug op een heel mooi jaar in 2021. De proost op dit nieuwe jaar is daarom ook vol hoop en grote verwachtingen. En ik ga door met duurzame catering in 2022.
Het jaar begint in lockdown. Maar daar schrik ik niet meer van. Dat betekent dat het feestbedrijf nog in winterslaap is en alle tijd heeft om uit te rusten en op te warmen voor een feestvol lente en zomerseizoen. Het boxen bedrijf is nu aan de beurt. De kick off van het boxenseizoen was in de aanloop naar kerst. Met eindejaarsgeschenken en schitterende vegan kerstdiners voor particulieren. Het is echt geweldig om voor veel gezinnen het kerstmenu (voor-) te bereiden. De reacties waren enthousiast en positief.
Traditioneel zijn er in de eerste week van een nieuwjaar altijd nieuwjaarsborrels. Die kunnen bij de meeste bedrijven niet doorgaan en daarom worden er digitale varianten bedacht. Krop en Kool maakt daarvoor speciale proostpakketten. En de meeste van deze pakketten zijn alweer bezorgd. Een heerlijk begin van een nieuwjaar voor een kleine cateraar want de gevreesde 0 is weer weg uit de boekhouding.
Het is echt fantastisch om te merken dat toevallige klanten veranderen in vaste klanten en dat de bijbehorende klantrelaties ontstaan. Hoewel het misschien logisch is voelt dat niet zo en ben ik er trots op en ook enorm dankbaar voor. Het maakt de omschakeling tussen feesten en boxen iets minder spannend en er ontstaat een betrouwbare regelmaat in de jaarplanning. Corona heeft de werkwereld veranderd. Ik heb mij aangepast en zo ontstaat een nieuw ritme. Wow, gaaf om dat mee te maken. Duurzame catering in 2022 betekent voor mij ook het aanpassen aan de wereld waarin wij leven. Het aapassen aan beperkende maatregelen hoort daar dus zeker ook bij.
Wintertijd
In dat ritme weet ik ook dat er nu (half januari) een rustige periode aankomt. Tijd om Krop en Kool voor te bereiden op een drukke feestvolle zomer. Daarnaast begint ook het broertje Groene Bourgondiër te groeien. Kijk eens op www.groenebourgondier.nl om kennis te maken. Met mijn cateringwerk wil ik zo veel mogelijk werken aan het verkleinen van de foodprint van mensen en bedrijven. Met mijn labels Krop en Kool en Groene Bourgondiër lever ik vol overtuiging duurzame catering in 2022.
Komende periode worden de websites onder handen genomen en investeer ik in nieuwe materialen zoals een bijna nieuwe bestelbus en nieuwe caterbikes om het feestseizoen aan te kunnen. Er komt een mooie grote antieke bakfiets bij met bbq’s voor grote hoeveelheden. En er staan mooie samenwerkingen op het gebied van bruiloften op de agenda. En ken je een leuke locatie die nog een duurzame cateraar voor 2022 zoekt? Tip mij, want ik zoek nieuwe vaste feestlocaties om te kunnen groeien.
Proost Op een mooi nieuw jaar. Hopelijk vol feestjes. Proost op duurzame catering in 2022.
Guido de Bruin