Mee-Kook-Menu

door 12 mei 2021

Een coronaproof bedrijfsuitje van Krop en Kool

Mist u het ook? Leuke dingen doen met uw collega’s en af en toe even wat anders doen van vergaderen op zoom? Wij hebben een coronaproof bedrijfsuitje waarbij u en uw collega’s het huis niet uit hoeven maar toch een spannende en culinair verantwoord feestje kunnen vieren. Wij bieden een workshop aan onder de titel Mee-Kook-Menu.

Hoe werkt ons Mee-Kook-Menu?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. U prikt een datum voor uw coronaproof bedrijfsuitje. Wij bedenken een menu. Op basis van uw wensen en de inschatting van de kookkwaliteiten van uw collega’s. Wij stellen vervolgens een ingrediëntenbox samen en bezorgen die bij alle deelnemers. In de box zit ook een instructieblad met tips over het bewaren van de ingrediënten en een lijstje met benodigde materialen. Wij zorgen ervoor dat er geen hele specifieke materialen nodig zijn maar wel de standaard kommen, snijplanken en mixers die in de gemiddelde keuken wel terug te vinden zijn.

Meekijken

Ook regelen wij een QR code of een link naar ons YouTubekanaal waarop de workshop zal worden uitgezonden. U en uw collega’s kijken op een scherm mee in onze keuken terwijl een chef met jullie allemaal een menu kookt. Na het koken is het tijd om te eten en sluiten wij de uitzending af maar kunt u zelf nog nagenieten op een ander platform.

Kan iedereen hieraan meedoen?

Jazeker. Maar wij hanteren wel een minimaal aantal deelnemers. Dat is gebaseerd op het aantal deelnemende adressen. Het minimum aantal adressen is nu 20. Per adres wordt een box bezorgd met ingrediënten voor een maaltijd voor 2 personen. Dat is de standaard maar dit aantal kan in overleg naar boven worden aangepast.

Ook houden wij in de samenstelling van de menu’s rekening met diëten en zullen voor specifieke diëten een aparte box met ingrediënten en alternatieve bereidingsinstructie verzorgen.

Een voorbeeld van het Mee-Kook-Menu

De opdrachtgever is een landelijk actieve vereniging die met de leden een ledenactiviteit wil organiseren maar dat niet op de gebruikelijke manier kan doen vanwege de coronabeperkingen. Samen met de opdrachtgever hebben wij een tweegangenmenu samengesteld waarbij aardbeien en asperges in de spotlight staan.

Koken

In een workshop van 2,5 uur koken 80 duo’s een heerlijk diner waarbij ook wat ingewikkelde kooktechnieken zoals meringue en hollandaisesaus maken worden toegepast. Voor vragen tijdens het koken hebben wij een helpdesk in de vorm van een chatbox waarin je meteen wordt geholpen door bijvoorbeeld extra instructievideo’s. De echte prangende vragen worden dan door de chef in de uitzending beantwoord zodat iedereen ervan kan profiteren.

Extra genieten van ons Mee-Kook-Menu

Wij hebben een paar opties om nog meer te genieten van het Mee-Kook-Menu. Wij hebben namelijk de mogelijkheid om een cadeautje toe te voegen aan de box met ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een houten snijplank waar wij uw bedrijfslogo in hebben gebrand. Of een passend wijn- of bierarrangement. Neem bij interesse contact op via dit contactformulier en wij bellen u zo snel mogelijk terug om over de mogelijkheden te praten.

Ook interessant

Krop en Kool in 2023

Krop en Kool in 2023

2023: Krop en Kool’s missie Onze missie wordt ieder jaar belangrijker. Kort gezegd leg ik het altijd uit als #leavenofoodprint. Daar zit veel denkwerk en overtuiging achter maar...

Lees meer
Het wordt lente!

Het wordt lente!

Catering in de lente. ik heb er zin in, ik kan eigenlijk niet wachten. De eerste maanden zijn voorbij gevlogen en de eerste feesten en zakelijke evenementen zijn al achter de...

Lees meer
Proost. Op een heerlijk 2022!

Proost. Op een heerlijk 2022!

Duurzame catering in 2022 Krop en Kool is op 1 januari vier jaar geworden. Memorabel en feestelijk maar ook heel anders dan ik mij in 2019 had voorgesteld. En zonder negatieve...

Lees meer

Vegetarisch

Lokale ingrediënten

Vaak puur plantaardig

Volwaardig, gezond en lekker eten

Natuurlijk

Seizoensgebonden menukaart

Biologische producten

Klimaatneutraal bedrijf

Gastvrij

Gepassioneerde mensen

Gelukkige gasten

Trots

Mooie presentatie

Professionele mensen en methoden

Eigen stijl

Berzorging en catering van Krop en Kool

Vaker updates en tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste acties en nieuwtjes direct te ontvangen.

Je hebt je geabonneerd, welkom bij de club!