Groeien in het groen
Het verhaal van Krop en Kool in 2020
Onze filosofie
Duurzame catering is het verlagen van de ‘foodprint.’ Met Krop en Kool maken wij heerlijk eten en drinken zonder onze leefwereld te beschadigen. Daarom zijn onze menu’s vegetarisch en seizoensgebonden. Daarom hebben wij ‘foodbikes’ in plaats van ‘foodtrucks’ en daarom compenseren wij onze CO2 uitstoot. Eten voor de toekomst, wat een heerlijk idee!
In 2020 groeit Krop en Kool door
Vorig jaar begon het verhaal van Krop en Kool. Een verhaal over een duurzame ambitie. Over een verandering van spijs. En verandering van spijs doet eten. En met veel trots durf ik te zeggen dat het is gelukt.
Van vlees naar groenten. En fruit, en vleesvervangers en alles wat er nog meer bij komt kijken. 2019 vloog voorbij. Hierbij bedank ik alle bedrijven, tuinen en koppels voor wie wij mochten koken en verwennen. En dan in volle vaart door in 2020. Dit jaar staat in het teken van groeien. En zoals ik dat noem: ‘groeien in het groen.’
Krop en Kool gaat door met duurzame vega(n) catering. Met meer eigen menu’s van lokale of eigen gekweekte groenten. Met bruisende feesten voor bedrijven en particulieren en natuurlijk met bruiloften. Stiekem het leukst om te doen.


Groeien betekent op zoek naar nieuwe klanten voor de dagelijkse lunch en maaltijden in Utrecht. Als dat goed gaat komt er een elektrische bezorgbakfiets zodat de lokale bezorging helemaal duurzaam kan worden uitgevoerd.
Groeien betekent ook de samenwerking opzoeken met landelijk opererende organisaties om het vaste gezicht voor de catering te zijn. Krop en Kool is een geweldige duurzame partner voor al het eten en drinken op alle mogelijke en onmogelijke locaties.
Groeien betekent ook het verhuizen naar een nog professionelere vestigingslocatie zodat alle kook en keukenwerkzaamheden volgens de hoogste standaard kunnen worden uitgevoerd.
Groeien betekent ook het vergroten van ons netwerk van zzp-ers in de keuken en productie van de cateringprojecten. Wij hebben een fijn netwerk enthousiaste partners die ervoor zorgen dat de kwaliteit van onze dienstverlening stabiel en goed is. Daarvoor zijn wij dankbaar, zonder deze mensen zou het een stuk lastiger zijn.
Groeien betekent ook nieuwe materialen zoeken en onderhouden. Meer mooie herkenbare groene kratjes, alles netjes alles schoon, heel en compleet.
Er staat dus nog al wat op de planning. Namens het team achter Krop en Kool zeg ik: bedankt voor het vertrouwen tot nu toe, en laten wij er samen een geweldig jaar van maken, laten wij samen de wereld van eten en drinken een klein beetje duurzamer maken!
2019: van vlees naar groenten
Waarom begint een pittmaster van King of The Grill een vegetarisch cateringbedrijf?
Een paar maanden geleden liet ik nog dagelijks tientallen kilo’s vlees door mijn handen glijden. Mijn naam is Guido de Bruin en ik ben de oprichter van Krop&Kool.
Ik weet het nog goed. In de zomer van 2018 was het moment dat ik dacht: “Waarom doen wij dat? Waarom dragen wij bij aan een systeem dat niet houdbaar is? Dit moet anders.” En daar ga ik mee beginnen. Mijn nieuwe beweging is een draai van 180 graden. Ik ga met groenten werken! En dat ga ik op een stoere manier aanpakken.
Met Krop en Kool geloven wij in gezond eten voor een betere wereld. Cliché? Helemaal niet. Door het dagelijks menu aan te passen leveren wij onze bijdrage. Wij zijn jouw vegetarische keuze. Krop en Kool is niet het wijzende vingertje maar de dikke duim omhoog, iedere keer dat jij voor ons kiest.
Hoe dan? Smaakmakers en Smaakexplosies. Zo noemen wij onze verse groenten en recepten. Daarmee willen wij jou laten proeven hoe lekker ons menu is. In 2019 beginnen wij met ontbijt en lunch. En komende zomer met ‘foodbikes.’


Vegetarisch
Lokale ingrediënten
Vaak puur plantaardig
Volwaardig, gezond en lekker eten

Natuurlijk
Seizoensgebonden menukaart
Biologische producten
Klimaatneutraal bedrijf

Gastvrij
Gepassioneerde mensen
Gelukkige gasten

Trots
Mooie presentatie
Professionele mensen en methoden
Eigen stijl