De feesttijd, na een half jaar…
Eind juni 2021. De corona persconferentie kondigt de zomervakantie aan. Een vakantie zonder beperkingen en vol feest. En dat hebben we geweten. Het is moeilijk om een metafoor te verzinnen die goed beschrijft wat er gebeurde in de wereld van het feest. Het is nu net november en nu net gaat de druk er een beetje af. Mijn eerste reactie? Wow, BEDANKT!
Bedankt voor de feesttijd
Bedankt voor het geduld en het vertrouwen aan alle trouwe klanten. En hartelijk welkom aan alle nieuwe klanten die het aandurven om te kiezen voor mijn duurzame vega(n) diensten! Doordat jullie de feesten, diners, lunches, bbq’s en festivals bestellen is de feesttijd van Krop en Kool fantastisch verlopen.
Over overleven
In de eerste weken van dit jaar was dat nog zo ondenkbaar dat ik ervoor koos om Krop en Kool te laten krimpen en in overlevingsstand te zetten. Met een opslag in de Bommelerwaard en geen vaste productielocatie meer heb ik de maandelijkse lasten geminimaliseerd. En in de lockdowns gaf dit rust en stabiliteit. Zeker omdat Krop en Kool was veranderd in een culinair postorderbedrijf. Ook leuk, maar dan heb je niet zoveel aan bbqbakfietsen, biertapbakfietsen, tenten, tafels en banken en ontelbare borden, glazen, messen en vorken.
Maar toen de feesttijd losbarstte bracht mijn bezuinigingsmaatregel wat logistieke uitdagingen. Zeker ook omdat freelance personeel niet bleek aan te slepen. Gelukkig is alles gelukt, samen met mijn vaste partners en een paar korte nachten. Ik ben trots en dankbaar op de afgelopen periode.
Op naar meer feesttijd
Nog twee maanden en dan is 2021 klaar. Nu betekent het bezinnen en voorbereiden op de eindsprint. De volgende feesttijd. En het wordt nog even spannend nu besmettingen en ziekenhuisopnames weer toenemen. Hoe dan ook is Krop en Kool erbij met de feestdagen. Of het nu een (digitale) kerstborrel is of bij je thuis met dit jaar één fantastisch plantaardig kerstdiner (later meer). Wil je nu alvast een borrel of diner reserveren? Neem snel contact op!
Feesttijd mijn minifilosofie
Feesttijd. Ik heb er eigenlijk nog nooit zo naar gekeken. Maar tijdens de coronatherapie hebben wij allemaal wat extra denktijd gekregen. Feesttijd platgezegd is het een periode waarin bedrijven, instellingen, tuineigenaren en verliefde stelletjes graag samenkomen en een feestje vieren. En voor de cateraar is dat de tijd van elke dag feest, elke dag hard werken. Elk jaar heeft een paar feesttijden. In de lente, voor de vakantie. In augustus en september en in december.
Maar feesttijd is daarnaast ook een levenswijsheid. Tijd om te feesten, samen te zijn met je vrienden, familie en collega’s. Van de lockdowns waarin dit zo werd beperkt leer ik deze les. Gun jezelf meer feesttijd. Daarom doe ik wat ik doe. Ik help jullie met het maken van feesttijd. Met plezier, met trots. #feesttijd