Wie denkt dat barbecue alleen het domein is van de grootste carnivoren en zalmliefhebbers zit er goed naast. Want vegetarische barbecue is in opkomst en wij lopen voorop. Bij Krop en Kool houden wij enorm van de geur van knisperende kooltjes en de smaak van rook en vlammen. Wij grillen groenten, paddenstoelen en fruit tot in de perfectie. Barbecue wordt spannend als je het vega aanpakt. Aanpakt zoals wij.
Barbecue: koken op vuur
Iedereen houdt van fikkie steken. Wij ook. En als we het vuur eenmaal aan de gang hebben dan gaan wij er iets mee doen. Grillen, bakken, roken en koken. Alles kan op een kampvuur, als je het maar durft en de juiste materialen gebruikt. Barbecue zit bij ons in de genen en bij Krop en Kool doen wij het net even anders. Omdat wij ervoor kiezen om vega(n) te werk te gaan staat er iets anders op het menu dan kipsaté en biefstukspiesjes. Wij maken gerechtjes. Van bijvoorbeeld groenten waarbij de bereiding op de grill slechts een onderdeel is van het gerecht. Zo is een van onze grote favorieten een eerst gepofte en daarna gegrilde zoete aardappel met een frisse dip van feta, wilde kruiden en hete peper. En na afloop bakken wij een toetje: pannenkoekjes van de bbq met gegrild fruit en ijs. Yeah! Burn it!



Burgers, pulled-something of worsten
Ja dit zijn natuurlijk de barbecuesnacks waar iedereen aan denkt. En ook daar doen wij aan mee. Er zijn namelijk geweldige vega(n) alternatieven voor de bbqklassiekers op de markt en wij maken die ook voor onze gasten. Hotdogs, bratwursten en cheeseburgers maar dan plantaardig en minstens zo lekker als het origineel. En wij maken pulled pumpkin. Nederlandse pompoenen gerookt op een smoker, geplukt met berenklauwen en samen met coleslaw en de beste barbecuesaus een waar plantaardig fenomeen.
Vegetarische barbecue is duurzame barbecue
Het is natuurlijk beter om geen fikkie te stoken, dat zullen wij niet ontkennen. Maar wij kiezen ervoor om het wel te doen. Daarbij maken wij gebruik van natuurlijke (zonder toevoegingen, ja echt) kolen en aanmaakmaterialen. En omdat wij geen vlees en vis gebruiken is onze foodprint klein. Ook kiezen wij ervoor om te werken met zo veel mogelijk Nederlandse producten en zorgen wij voor de juiste koeling om zo min mogelijk resten te hoeven weggooien. Uiteraard nemen wij doggybags mee zodat de resten mee naar huis kunnen met de gasten. Zo zorgen samen voor een duurzaam feest. Leave no foodprint!
Denk jij na over een vegetarische barbecue?
En loopt het water je al in de mond? Laten wij in gesprek gaan dan zal een van onze collega’s je ervan proberen te overtuigen om voor vegetarische barbecue van Krop en Kool te kiezen. Vul het contactformulier in en wij bellen terug en maken met veel plezier een offerte voor je! Let’s grill die groenten!
Recente reacties