vegan lunch
Vegan lunch? Geen probleem, doen we. Uitgeserveerd? Ja natuurlijk, hoeveel gangen? Vier. Geen punt, komt voor elkaar. Waar is het? Op de Alpaca Ecofarm. Waar? Cool!
Zo ging ongeveer het telefoongesprek over een mooie viergangen vegan lunch die wij afgelopen zomer hebben verzorgd voor een van onze trouwe klanten. Op zich is een uitgeserveerde 4-gangen lunch niet heel ongebruikelijk en vegan, daar zij wij goed in. Maar de locatie was alles behalve gebruikelijk. In een mooie ruime glazen ruimte op de Alpaca Ecofarm en de alpaca’s waren erbij. Geweldig.
Caterbike
Met een van onze caterbikes hebben wij de lunch klaar gemaakt en geserveerd. Op mooie borden, met mooi bestek en met een aangeklede tafel. De alpaca’s hebben genoten van het veldboeket dat wij als sfeervolle tafelaankleding hadden meegebracht. Vooral de bloemen vonden ze erg lekker. Caterbikes zijn bakfietsen. Bakfietsen die wij ombouwen zodat ze kunnen worden ingezet in de catering. Heel sfeervol, handig en duurzaam. Wij verzorgen daarmee kleine en grote feesten op de meest uiteenlopende locaties. Maar deze locatie zullen wij niet snel vergeten.
vegan lunchmenu
Op het menu stonden een paar van onze specialiteiten. Zoals de tartaar van drie kleuren wortel met een puree van knolselderij en pastinaak. Een geweldige combinatie van verschillende aardse smaken die door de verschillende bereidingen van de worteltartaar vol en tegelijkertijd fris is. Met gebakken mosterd en gebakken speltkorrels maken wij er een knapperige topping op. Onze twee de topper is de terrine van tamme kastanjes en paddenstoelen. Dit gerecht wordt steeds beter. Geïnspireerd op de Franse traditie van terrines en patés maar dan plantaardig en zo lekker. Het dessert was een tartelette van appel en pistache maar zonder boter en suiker. Spannend en goed gelukt. Wat een leuke opdracht.
Recente reacties