Mag ik jouw vegan kerstkok zijn?

door 26 nov 2021

Een echt vegan kerstdiner. Vier gangen, echte gerechten maar dan puur plantaardig. Vegan. Wij maken het, wij bezorgen het en jij hoeft het thuis alleen maar volgens de instructies af te maken en op een bordje te leggen. Een vegan kerstdiner van Krop en Kool is de beste keuze als je thuis een ‘groen’ kerstfeest wilt vieren.

I’m dreaming of a green christmas

Yes! Een ‘groene’ kerst. Een duurzame kerst. In ieder geval één feestdag waar onze leefwereld niet slechter van wordt en daardoor wordt het feest nog mooier. Het menu dat wij voor jou bedacht hebben doet ook niet onder voor een traditioneel kerstmenu van ‘vroeger.’ Wij gebruiken groenten uit Europa die nu in het seizoen zijn en smaakmakers die je in echte kerstsfeer zullen brengen.

Dit is ons vegan kerstdiner

Het diner begint met een open deur. Het voorgerecht. Dit is een terrine -en dat is dan weer een luxe woord voor paté- die is gemaakt van tamme kastanjes (uit Frankrijk) en diverse paddenstoelen (uit Nederland en buurlanden). Die terrine is afgemaakt met een gelei van roodfruit en wordt gegeten met een wilde salade van erwtenscheuten, mosterdkruid en kiemen van radijs. Dit is echt een feestelijke opstart.

Daarna is het tijd voor wilde wortels. Vier kleuren winterpeen en drie verschillende bereidingen. Een deel is gerookt. Een deel is ingemaakt met appel en het wordt geserveerd met chips van koolrabi en een vegan mayonaise. Om er nog een klein beetje knisper aan toe te voegen strooien wij er wat krokant gebakken speltkorrels overheen.

Het hoofdgerecht is een dikke steak. Van flespompoen die wij hebben gekruid met rozemarijn en tijm en geglazuurd met honing. De steak is botermals en wordt gegeten met een puree van knolselderij en mierikswortel met daarbij gepofte tomaatjes en een onweerstaanbare groentenjus.

Het nagerecht is een gerecht dat wij vorig jaar hebben verzonnen en dit jaar verbeterd. Een vegan cake met in het midden een stoofpeer, stoofperenjus en een wit glanzend glazuur. Er komt een plak of een bolletje vegan ijs bij met de smaak pecannoot-ahornsiroop.

Dat is ons vegan kerstdiner.

En dat kan je heel eenvoudig bestellen in onze webshop. En er staat ook een link naar het artikel onderaan dit bericht. Je besteld het online vanaf 4 personen. Het diner wordt inclusief bereidingsinstructies in boxvorm bij je thuis bezorgd op vrijdag 24 december 2021. Wil je helemaal losgaan? Bestel dan een passend drankenpakket erbij en je bent helemaal klaar voor een groene kerst. Let op de voorraad is beperkt bestel daarom snel maar zeker voor 18 december 2021 want daarna is bestellen helaas niet meer mogelijk.

Ook interessant

Krop en Kool in 2023

Krop en Kool in 2023

2023: Krop en Kool’s missie Onze missie wordt ieder jaar belangrijker. Kort gezegd leg ik het altijd uit als #leavenofoodprint. Daar zit veel denkwerk en overtuiging achter maar...

Lees meer
Het wordt lente!

Het wordt lente!

Catering in de lente. ik heb er zin in, ik kan eigenlijk niet wachten. De eerste maanden zijn voorbij gevlogen en de eerste feesten en zakelijke evenementen zijn al achter de...

Lees meer
Proost. Op een heerlijk 2022!

Proost. Op een heerlijk 2022!

Duurzame catering in 2022 Krop en Kool is op 1 januari vier jaar geworden. Memorabel en feestelijk maar ook heel anders dan ik mij in 2019 had voorgesteld. En zonder negatieve...

Lees meer

Vegetarisch

Lokale ingrediënten

Vaak puur plantaardig

Volwaardig, gezond en lekker eten

Natuurlijk

Seizoensgebonden menukaart

Biologische producten

Klimaatneutraal bedrijf

Gastvrij

Gepassioneerde mensen

Gelukkige gasten

Trots

Mooie presentatie

Professionele mensen en methoden

Eigen stijl

Berzorging en catering van Krop en Kool

Vaker updates en tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste acties en nieuwtjes direct te ontvangen.

Je hebt je geabonneerd, welkom bij de club!