Duurzame catering voor alle soorten evenementen.
Kiezen voor duurzame catering: logisch en lekker
Krop en Kool is duurzame catering. Dat is onze visie en onze belofte. Maar wat betekent dat eigenlijk? Duurzaamheid is hip. Een modieus containerbegrip wat te veel wordt gebruikt. En dat is wat mij betreft een hele goede zaak. In dit artikel leg ik uit wat het voor mij betekent. Duurzame catering is Krop en Kool. Duurzaamheid is voor ons zo belangrijk dat het ook onderdeel is van onze filosofie.
Duurzame catering is meetbaar
Om goed te kunnen onderbouwen waarom Krop en Kool duurzaam is heb ik goed nagedacht over duurzaamheid. Het gaat om het verlagen van je ecologische voetafdruk en om een zo laag mogelijke impact van eten en drinken op onze leefwereld. Ik hanteer vier punten die de basis vormen voor mijn definitie vaan duurzame catering.
- voorkomen van verspilling
- productkeuze
- verpakkingsmaterilen
- inkoop en voorraad
Verspilling
Mensen gooien eten weg. Auw. Dat is even pijnlijk als zonde want de makkelijkste manier van het verlagen van je foodprint. Bij Krop en Kool berekenen wij vooraf het aantal grammen eten en drinken dat nodig is om onze catering uit te voeren. Door goed te rekenen gaan wij verspilling tegen. Tijdens het evenement zorgen wij ervoor dat de producten en gerechten op de juiste temperatuur en manier worden bewaard. Mocht er wat overblijven dan zorgen wij voor doggybags of bakjes zodat er geen bereid eten hoeft te worden verspilt.
Productkeuze
De vrijheid in productkeuze is enorm belangrijk. In Nederland is altijd alles te koop. Maar pas op, veel producten komen van ver. Verder dan veel van onze gasten bereid zijn te vliegen. Wij kiezen ervoor om te werken met seizoensproducten van biologische oorsprong. Ook kiezen wij ervoor om te werken met producten uit Nederland of in ieder geval uit Europa. Wij kiezen er voor om niet te werken met vlees en vis maar volledig vegetarisch. Wij kiezen ervoor om niet volledig plantaardig te werken maar dat is bij ons wel altijd mogelijk. Koffie en thee zijn voorbeelden van procten die wij wel gebruiken maar niet altijd van dichtbij komen. Wanneer wij deze producten gebruiken kiezen wij voor fairtrade en biologische producten.
Materiaalkeuze
Wij kiezen ervoor om te werken met duurzame en herbruikbare materialen. Als wij bezorgen gebruiken wij disposables van karton of andere biologisch afbreekbare producten. Wij werken met verse producten en onze koelingen en vriezers staan uit wanneer deze niet in gebruik zijn. Wij gebruiken zo min mogelijk wegwerp plastic.
Werkwijze
Wij werken met een team van freelance koks, kelners en chauffeurs. Wij werken vanuit Utrecht en bedienen de landelijke markt. Wij maken gebruik van een logistieke planning om zo min mogelijk kilometers te hoeven rijden. Lokaal bezorgen wij op de fiets of met een bakfiets. Wij berekenen vooraf de portiegrootte en de hoeveelheden eten en drinken die worden klaargemaakt en meegenomen zodat wij geen eten hoeven weg te gooien.
Weet je al wat je wil of heb je nog wat hulp nodig?
Wij staan voor alles open! Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.
Duurzame catering op uw evenement
Zoek niet verder naar een duurzame cateraar. Krop en Kool is dé duurzame cateraar uit Utrecht. Neem voor uw volgende evenement contact op met Krop en Kool via het contactformulier. Wij bellen u terug met een voorstel voor duurzame catering.
Leave no foodprint!
Vegetarisch
Lokale ingrediënten
Vaak puur plantaardig
Volwaardig, gezond en lekker eten
Natuurlijk
Seizoensgebonden menukaart
Biologische producten
Klimaatneutraal bedrijf
Gastvrij
Gepassioneerde mensen
Gelukkige gasten
Trots
Mooie presentatie
Professionele mensen en methoden
Eigen stijl