Heb jij zin om dit jaar een vegetarisch kerstdiner te bestellen?
Geen zin om te koken tijdens de kerstdagen? Zijn de restaurants allemaal vol geboekt? Heb je geen idee hoe je een vegetarisch kerstdiner moet aanpakken? Vind je dat je wel toe bent aan wat gemak na dit drukke jaar? Heb je geen zin in massaproductie uit de supermarkt? Ik kan nog wel wat redenen verzinnen om een vegetarisch kerstdiner bij ons te bestellen. Maar de beste reden is natuurlijk: gewoon omdat het super lekker is.
Onze visie op een kerstdiner
Waar bij de meeste mensen het zal gaan over gourmetten en grote stukken vlees, gaat het bij Krop en Kool om iets anders. Een feestelijke maaltijd, samen met de mensen die je het liefst om je heen hebt. En dat ook nog eens met een positieve impact op onze leefwereld. Want vegetarisch eten is goed voor de wereld. Wij hebben goed nagedacht over het menu, gezocht producten uit de buurt en met inspiratie uit de Tsjechische en Franse boerenkeukens een heerlijk kerstmenu samengesteld.
Dit is ons vegetarische kerstdiner
Het voorgerecht is een Tsjechisch gerecht. Pannenkoekpakketjes met een vulling van bospaddenstoelen waarbij het vooral gaat om de cantharel. De vulling is romig en op smaak gemaakt met komijn, knoflook en bieslook. Wij serveren onder het pakketje een witte wijnsaus.
Dan is er een tussengerecht. Salade met in de oven gebakken pompoen. Wij maken de pompoen lekker met balsamicostroop en salie. De rode salade (radicchio) wordt aangemaakt met een vinaigrette van sinaasappel, honing en lavendel en als laatste wordt er een Italiaanse kaas overheen geraspt.
Voor het hoofdgerecht hebben wij onze inspiratie in Frankrijk opgedaan. Een Pithiviers is een half ronde bladerdeeg bombe die is gevuld met rodekool, zoete aardappel, knolselderij, faro en pecannoot. Wij serveren daar een pastinaakgratin en een kastanjetartelette bij. En om het af te maken een hele volle lobbige saus van sjalot en rode biet. Dit is echt een kerstig hoogtepunt van de avond.
Voor het dessert hebben wij ons andermaal door de Tsjechische keuken laten inspireren. Het is een ongebakken cheesecake met bosbessen en een koude saus van rode bessen die wordt geserveerd op onze huisgemaakte speculaaskruimels.
Hoe kan ik een vegetarisch kerstdiner bestellen?
Nou dat is heel simpel. In onze webshop is een speciale pagina voor de feestdagen. Daar staat het hele assortiment voor de feestdagen Je kunt tot 20 december bestellen. De kerstdiners kunnen dan of op vrijdag 24 december of op eerste kerstdag zaterdag 25 december tussen 13:00 en 17:00 worden opgehaald bij onze vestiging in Bilthoven.
I’m dreamning of a green christmas.