Krop en Kool in 2023

door 13 apr 2023

2023: Krop en Kool’s missie

Onze missie wordt ieder jaar belangrijker. Kort gezegd leg ik het altijd uit als #leavenofoodprint. Daar zit veel denkwerk en overtuiging achter maar het komt erop neer dat ik met Krop en Kool ernaar streef om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren door te werken met lokale producten, in het seizoen, met vegetarische en plantaardige recepten. Mijn visie op duurzaamheid.

In de wereld om ons heen gebeurt van alles dat invloed heeft op ons gedrag en gevoel en helaas geeft het ons niet veel redenen om te feesten. Maar feesten doen wij toch. Het vieren van mooie momenten met je familie of belangrijke gebeurtenissen op je werk is belangrijk. En bij Krop en Kool helpen wij jou daar graag aan mee. Zonder je zorgen te hoeven maken op de impact op de wereld om je heen.

Missie en menu

Daarom is onze missie belangrijk en daarom ga ik in 2023 door met de ontwikkeling van Krop en Kool. In die zoektocht zal blijken dat plantaardige menu’s belangrijker zullen worden. Onze menukaart zal dit jaar zeker nog niet 100% vegan zijn maar de helft is haalbaar. Voor de zuivelproducten gelden biologisch en lokaal als belangrijkste voorwaarden.

Ook duiken wij in 2023 in de oude technieken van het houdbaar maken van groeten en maaltijden. Ik heb met de gedachten zitten spelen om een deel van de ‘klassiekers’ van de menukaart van Krop en Kool letterlijk in te blikken en het hele jaar door beschikbaar te maken. Na de zomer pak ik dit plan weer op. Want, laat ik eerlijk zijn, in de periode tussen mei en september gaat het vooral om het vullen van de agenda. De feesttijd.

De feesttijd staat voor de deur en Krop en Kool is er klaar voor. De concepten staan als een huis. Een tuinfeest met een ‘lopend diner,’ een bedrijfsfeest met een vegetarische bbq en de compleet verzorgde bruiloft. Dat zijn onze toppers voor deze zomer.

Onze missie doet ertoe

Ik ben blij met onze missie en alle klanten die ook kiezen voor de duurzame catering van Krop en Kool. En ook met feit dat steeds meer mensen en bedrijven actief op zoek zijn naar vegetarische of plantaardige catering. En met het besef dat ik steeds minder vaak hoef uit te leggen waarom wij vegetarisch en plantaardig werken en de enthousiaste reacties daarop. Het werkt. Samen maken wij de wereld een klein beetje beter met eten en drinken. Daar ben ik dankbaar voor. En ik stel voor dat wij daarmee doorgaan totdat de missie van Krop en Kool de standaard is.

Doe jij mee met onze missie?

Wil jij mee doen? Zoek jij weleens naar een cateraar? Op je werk of voor een mooi feest thuis? Denk dan duurzaam. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Denk aan Krop en Kool bij je volgende project, doe mee #leavenofoodprint

Ook interessant

Nieuwe vestiging

Nieuwe vestiging

Krop en Kool´s nieuwe vestiging De nieuwe vestiging is gevonden en bevindt zich in Bilthoven. Krop en Kool heeft een nieuwe locatie met productiekeuken, kantoor, magazijn en...

Lees meer
Proost. Op een heerlijk 2022!

Proost. Op een heerlijk 2022!

Duurzame catering in 2022 Krop en Kool is op 1 januari vier jaar geworden. Memorabel en feestelijk maar ook heel anders dan ik mij in 2019 had voorgesteld. En zonder negatieve...

Lees meer
Mag ik jouw vegan kerstkok zijn?

Mag ik jouw vegan kerstkok zijn?

Een echt vegan kerstdiner. Vier gangen, echte gerechten maar dan puur plantaardig. Vegan. Wij maken het, wij bezorgen het en jij hoeft het thuis alleen maar volgens de...

Lees meer

Vegetarisch

Lokale ingrediënten

Vaak puur plantaardig

Volwaardig, gezond en lekker eten

Natuurlijk

Seizoensgebonden menukaart

Biologische producten

Klimaatneutraal bedrijf

Gastvrij

Gepassioneerde mensen

Gelukkige gasten

Trots

Mooie presentatie

Professionele mensen en methoden

Eigen stijl

Berzorging en catering van Krop en Kool

Vaker updates en tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste acties en nieuwtjes direct te ontvangen.

Je hebt je geabonneerd, welkom bij de club!