2023: Krop en Kool’s missie
Onze missie wordt ieder jaar belangrijker. Kort gezegd leg ik het altijd uit als #leavenofoodprint. Daar zit veel denkwerk en overtuiging achter maar het komt erop neer dat ik met Krop en Kool ernaar streef om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren door te werken met lokale producten, in het seizoen, met vegetarische en plantaardige recepten. Mijn visie op duurzaamheid.
In de wereld om ons heen gebeurt van alles dat invloed heeft op ons gedrag en gevoel en helaas geeft het ons niet veel redenen om te feesten. Maar feesten doen wij toch. Het vieren van mooie momenten met je familie of belangrijke gebeurtenissen op je werk is belangrijk. En bij Krop en Kool helpen wij jou daar graag aan mee. Zonder je zorgen te hoeven maken op de impact op de wereld om je heen.
Missie en menu
Daarom is onze missie belangrijk en daarom ga ik in 2023 door met de ontwikkeling van Krop en Kool. In die zoektocht zal blijken dat plantaardige menu’s belangrijker zullen worden. Onze menukaart zal dit jaar zeker nog niet 100% vegan zijn maar de helft is haalbaar. Voor de zuivelproducten gelden biologisch en lokaal als belangrijkste voorwaarden.
Ook duiken wij in 2023 in de oude technieken van het houdbaar maken van groeten en maaltijden. Ik heb met de gedachten zitten spelen om een deel van de ‘klassiekers’ van de menukaart van Krop en Kool letterlijk in te blikken en het hele jaar door beschikbaar te maken. Na de zomer pak ik dit plan weer op. Want, laat ik eerlijk zijn, in de periode tussen mei en september gaat het vooral om het vullen van de agenda. De feesttijd.
De feesttijd staat voor de deur en Krop en Kool is er klaar voor. De concepten staan als een huis. Een tuinfeest met een ‘lopend diner,’ een bedrijfsfeest met een vegetarische bbq en de compleet verzorgde bruiloft. Dat zijn onze toppers voor deze zomer.
Onze missie doet ertoe
Ik ben blij met onze missie en alle klanten die ook kiezen voor de duurzame catering van Krop en Kool. En ook met feit dat steeds meer mensen en bedrijven actief op zoek zijn naar vegetarische of plantaardige catering. En met het besef dat ik steeds minder vaak hoef uit te leggen waarom wij vegetarisch en plantaardig werken en de enthousiaste reacties daarop. Het werkt. Samen maken wij de wereld een klein beetje beter met eten en drinken. Daar ben ik dankbaar voor. En ik stel voor dat wij daarmee doorgaan totdat de missie van Krop en Kool de standaard is.
Doe jij mee met onze missie?
Wil jij mee doen? Zoek jij weleens naar een cateraar? Op je werk of voor een mooi feest thuis? Denk dan duurzaam. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Denk aan Krop en Kool bij je volgende project, doe mee #leavenofoodprint