Catering tijdens de coronacrisis: week 1

door 20 mrt 2020

week 1

Catering tijdens de coronacrisis: week 1. Donderdag 12 maart 2020 zullen veel ondernemers in Nederland niet snel vergeten. ’s Middags zijn de eerste maatregelen om de uitbraak en verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan bekend gemaakt. Voor Krop en Kool is vooral de maatregel die stelt dat alle evenementen waar meer dan 100 personen bij elkaar komen worden verboden een keiharde klap.

De winter is net achter de rug als het nieuws binnenkomt. De komende weken staan een paar mooie grote evenementen op de planning, yes de lente is onder weg. Maar helaas. Nadat het nieuws neerdaalt in Nederland beginnen de eerste annuleringen binnen te komen en na het aanvullende pakket maatregelen dat op zondag is aangekondigd gaat het los. Maandag om 11:00 zijn alle evenementen en ook kleinere opdrachten van de komende twee maanden uit de agenda geschrapt.

pas op de plaats

Wow. Dat is een harde klap. Een van de eerste maatregelen die op het hoofdkantoor van Krop en Kool (mijn bureau op zolder) wordt getroffen is een hele pijnlijke. Ik besluit om de verhuizing die per 1 april gepland staat te annuleren. Hierdoor wordt een hoop geld niet uitgegeven. Geld dat nodig is om komende periode het bedrijf (en mijzelf) overeind te houden.

Later in deze eerste week van de coronacrisis volgt nog een vervelend besluit. De plannen over de ontwikkeling van een nieuwe website en webshop gaan voorlopig in de vriezer. Wel biedt de komende tijd een mogelijkheid om een totaal nieuw menu te gaan samenstellen voor het hele bedrijf. Er komt een nieuwe kaart! Ik wil het menu nog meer baseren op lokale producten en seizoensgebonden ingrediënten. Daarnaast is het noodzakelijk om alles volgens vaste recepturen te gaan maken zodat de geplande groei goed gedocumenteerd kan worden uitgevoerd.

Nieuwe mogelijkheden

Beetje bij beetje beginnen er in de loop van de week  vragen te komen van mensen die thuiswerken en wel een broodje of een maaltijd zouden willen bestellen. En dat levert een mogelijke nieuwe markt op voor Krop en Kool. Daarom is de website verbouwd. Check maar even hoe de webshop eruit ziet. Die is nu klaar voor thuisbezorgen op kleine schaal in Utrecht. In deze eerste week van de coronacrisis heeft Krop en Kool twee thuisbestellingen bezorgd. Bedankt Elsa! Volgende week zetten wij de verdubbelaar in.

Tijdens de coronacrisis volgen er wekelijks updates over mijn cateringbedrijf. Ten eerste omdat ik daar nu veel tijd voor heb en ten tweede omdat ik het leuk vind om aan iedereen die dat leuk vind te laten weten hoe ik als cateraar probeer door deze crisis heen te komen.

Catering tijdens de coronacrisis is een blog met updates over Krop en Kool en gaat dus over mijn bedrijf dat op dit moment 15 maanden bestaat en actief is als duurzame cateraar in de provincie Utrecht.

Ook interessant

Vegetarisch

Lokale ingrediënten

Vaak puur plantaardig

Volwaardig, gezond en lekker eten

Natuurlijk

Seizoensgebonden menukaart

Biologische producten

Klimaatneutraal bedrijf

Gastvrij

Gepassioneerde mensen

Gelukkige gasten

Trots

Mooie presentatie

Professionele mensen en methoden

Eigen stijl

Berzorging en catering van Krop en Kool

Vaker updates en tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste acties en nieuwtjes direct te ontvangen.

Je hebt je geabonneerd, welkom bij de club!